Studio redesign

As we move towards Winter it is time for me to do some studio photography – and I have a project in mind and have already started planning towards it. This has identified that the layout of the studio isn’t ideal and the width is restricted on the side of the table used to place the subject matter – which makes it tricky to get a cross-light across the table when a softbox is attached to a strobe. Therefore I have done some careful measurement of the studio floorspace and furniture, created cut-outs and come up with an optimised layout to free up space in the area that matters.

This may seem a rather crude method but it works surprisingly well and gives a pretty good impression of how things are going to look. Now all I need to do is physically move the furniture – and with a damp & wet weekend looming it may be the ideal time.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s